Welcome
2014. december 08. írta: MonsoonInfo

Welcome

Kedves Olvasó,

köszöntelek a blogomon. Azért született, hogy elsősorban női olvasóknak nyújtson hasznos, életszerű tanácsokat az internet előnyeiről, jobb életminőségük érdekében, nem megfeledkezve a férfi olvasókról sem. Ezen túlmutatva más hátsó szándékom is van...

Izgalmas folyamat ma már az IT-hez szorosan vagy lazán kötődő új munkakörök megjelenése. Ezeket néhány éve még elképzelni sem tudtuk volna, és fogalmunk sincs, milyen meglepetéseket tartogat még ez a terület. Legyenek bármilyenek is, unalmasak biztos nem lesznek. Annál inkább jól fizetettek és nők számára is elsajátíthatók, mindez csak szemlélet kérdése. Nem titkolt célom ezért a nők és lányaik többsége számára még szokatlan informatikai életpálya, programozás népszerűsítése, hiszen egyre többen vannak jelen e leginkább férfi szakmának tekintett területen. De nem elegen. :) Ez nem jó annak, aki nem kaphat lehetőséget annak eldöntésére, érdekli-e, és nem jó magának a szakmának, amely lassan tízezer szakember hiányával küzd itthon, holott a jelen és a jövő húzóágazatáról van szó. 

Néhány szó a rovatokról:

Tippek Mindenki számára hasznos, alkalmazható ötletek, tanácsok, honlapok, alkalmazások. A hangsúly a „hasznos”-on van, nem szeretném rabolni az időd, a válogatás szubjektív, más nem is nagyon lehet egy blog esetében, de életszerű lesz. 

„Geek” nő A hátsó szándék. :) A szleng kifejezéssel ellentétben a geek bár informatikában járatos, de rég nem a kockás flanelingben, fekete farmerben egész nap a számítógép előtt ülő személy, hanem többek között a saját céget alapító tulajdonos, ügyvezető, a jól fizetett beosztott vagy más kreatív elme, egy szerteágazó területen.

És milyen a nő, ha geek? Ugyanolyan, mint a nem geek, a vezető beosztásúak például kutatások szerint többnyire családosak, vagyis áll mögöttük egy akár szintén sikeres, de GYES-re menni is hajlandó férfi, ha a helyzet úgy kívánja. Szubjektív leírásom mellett a geek nő példakép lehet, a magánélet-munka-szabadidő hármasát egészségesen megélő ember, aki szakmájában ambiciózus és szerencsés, ha mindezt támogató környezetben teheti meg, ami ellentmond az eddigi sztereotípiáknak. 

Lányok Napja Ezt a rendezvényt évente egyszer tartják meg, ilyenkor a lányoké a terep, számtalan IT cég tart nyílt napot, ahol csak őket oktatják. A rovatban viszont egész évben Lányok Napja lesz, az összes, általános és középiskolásnak elérhető programról igyekszek beszámolni, illetve más információkkal, érdekességekkel szolgálni. Szülőként, rokonként vagy pedagógusként a környezetedben élő lányok ösztönzése szintén fontos, mivel az informatika az egyik legjobban fizető hiányszakma. Akár vidéken is tarthat valakit, mert távolról is végezhető, helyi kisvállalkozásnál előbb-utóbb szükség van ilyen kollégára, és ezzel az állásváltás is jóval könnyebb. 

e-Trend A rovatban meglepő módon trendeket mutatok be, szubjektív válogatásban. Nemcsak a jelen, hanem a múlt úttörőiről is írok. Emellett érdekes, IT-hez és más tudományágakhoz is köthető folyamatokat, jelenségeket, sikereket szeretnék bemutatni.

Kellemes olvasást és érezd jól magad itt.

Kovács Bernadett

A bejegyzés trackback címe:

http://monsooninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr516803297