2014. dec 31.

Az eddigi legnépszerűbb írások

írta: KovácsBernadett
Az eddigi legnépszerűbb írások

ryan-klaus-odi-vrqhrvs-unsplash.jpgAlig két hónapja elkezdtem írni egy blogot az információs társadalom és az informatikai pálya népszerűsítése érdekében, főleg, de nemcsak nőknek. Egy ilyen rövid ideje létező blog esetében érdekes lenne arról posztolni, hogy egész évben melyek voltak a legolvasottabb írások, ezért ez nem is lehet éves toplista. Ettől függetlenül a legnépszerűbb bejegyzések következnek a blog fennállása óta :)

1. Albert Einstein így vigasztalta Marie Curie-t: 

http://monsooninfo.blog.hu/2014/12/20/einstein_igy_vigasztalta_marie_curie-t 

nobelprize_org.jpg

Az eddigi legolvasottabb bejegyzésben Albert Einstein nemrég előkerült levelében biztató szavakat írt Marie Curie-nek, akit magánélete miatt komolya támadások értek, pár héttel második Nobel-díjának átvétele előtt. 

 

2. A WiFi feltalálója egy színésznő

http://monsooninfo.blog.hu/2014/11/10/a_wifi_feltalaloja_a_vilag_legszebb_geek_szinesznoje

Hedy-Lamarr.jpg

Hedy Lamarr a '40-es években nemcsak a világ legszebb színésznőjének számított, hanem a vezeték nélküli technológiákat megalapozó frekvenciaugratásos adásmód társfeltalálója is.

 

3. Az első programozó nő volt

http://monsooninfo.blog.hu/2014/12/12/ada_lovelace_mar_a_19_szazadban_programozott_papiron 

ada_lovelace2.jpg

Az első programozó egy nő volt, Ada Lovelace, George Byron költő lánya, aki Charles Babbage munkáját segítve számtalan algebrai munkát végzett el, és arra is rájött, hogy az elvük alapján a számítógépek például zene lejátszására is alkalmasak lesznek. Az utókor igazolta munkája helyességét, és minden év október 14-én Ada Lovelace Day néven tartják a tudományos és műszaki pályán dolgozó nők napját.

 

4. Google irodák a világ körül

http://monsooninfo.blog.hu/2014/11/16/google_irodak_a_vilag_korul 

tel aviv2.jpg

A Google a LinkedIn felmérése alapján 2014 legjobb munkahelye lett. Az eredménynek sok oka van, az egyik a nagyon jó légkör, amelynek szimbólumai a kortárs műalkotásnak is beillő Google irodák. Legújabb darabja a Tel-Avivban nyílt iroda, ennek kapcsán látható egy válogatás a néhány világvárosban működő irodáról.

 

5. Az év legnagyobb és legjobb tanulási eseménye

http://monsooninfo.blog.hu/2014/11/07/the_hour_of_code_is_coming_a_vilag_legnagyobb_tanulasi_esemenye 

mark2.png

Maga Bill Gates és Mark Zuckerberg is támogatja az Hour of Code, azaz Kódolás Órája című eseményt a code.org szervezésében, amelynek célja a programozás népszerűsítése a gyerekek körében. A tavalyi amerikai rendezvény idén világméretűvé vált, a játékos, 30 nyelven elérhető oktatóvideókat 60 millióan próbálták ki.

Ezzel szeretném megköszönni a blog látogatását, és Boldog Új Évet kívánni minden olvasónak!

Remélem, hogy jövőre is hasonlóan sok érdeklődője lesz a blog témáinak :)

Kép innen

Szólj hozzá

tudomány informatika fizika társadalmi felelősségvállalás Google Ada Lovelace Geek Nő Code.org e-Trend Marie Curie Hedy Lamarr